13.8 C
Бургас
четвъртък, май 9, 2024

Д-р Германов: Ще превърнем Община Приморско в съвременен туристически център

„Аз и моят екип ще работим в посока за превръщането на Община Приморско в един съвременен и привлекателен туристически център със собствена визия, който да предлага туристически продукт не само в рамките на летния сезон, но и извън него”, обяви пред журналисти кандидатът за кмет на ГЕРБ в морската община д-р Димитър Германов.

Той заяви, че ще води позитивна, креативна и диалогична кампания.

Като приоритет номер едно от управленската си програма д-р Германов посочи изграждането на модерна инфраструктура, която включва генерален план за застрояване и регулация (ПУП) с необходимите Ел и ВиК схеми, асфалтиране, изграждане на тротоари и озеленяване в новите квартали на Приморско, реконструкция на съществуващите такива в старата част на града, изграждане на модерни подходи към плажовете, създаване регистър на зелените площи, както и строителство на спортни съоръжения.

Д-р Германов категорично ще реши проблемите с достъпа на автомобили през летния период и паркирането в Приморско и Китен, залага и на изграждането на велоалея свързваща двете най-големи населени места. „Ще изготвим цялостни проекти за водоснабдяване и канализация с локални пречиствателни станции в малките населени места”, каза кандидатът за кмет.

Сред основните му приоритети е и разширяването на пречиствателната станция в Китен и придобиване собственост върху „Пристанище Приморско”. „Ще укрепим брега на р. Дяволска и ще създадем лодкостоянки и крайбрежна алея”, каза д-р Германов.

Акцент в програмата е и здравеопазването и социалната дейност, а именно подобряване на здравното обслужване в малките населени места и дейността на спешната помощ. Необходимо е закупуване и на нова линейка. Според д-р Германов именно общинската администрация трябва да търси механизми за стимулиране и подпомагане на талантливи деца, както и да осигурява възможности за участието им в национални и международни конкурси.

„Бяхме свидетели как като кмет на село Ясна поляна хората не искаха д-р Германов да напуска поста за да оглави една голяма институция в Бургас. При срещи с хората ни питаха: Защо ни взимате кмета?  Сега той ще има възможността да се върне като общински кмет. Така ще има възможността наистина да развива общината и да помага на хората. Като кмет на

 

кметство беше изключително зависим от кметицата, която не положи никакви усилия за да осигури ресурси за по-малките населени места”, каза областният лидер на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев.

По време на презентацията на управленската програма на кандидата за кмет отношение по нея взеха и общинският ръководител на партията в Приморско Захарина Неделчева и Манол Манолов – и двамата кандидати за общински съветници.

„Като представител на гражданската квота в листата на ГЕРБ искам да кажа, че подкрепям изцяло д-р Германов”, каза Манолов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук