13.8 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Д-р Пепа Ралчева за скандала с осиновеното дете: Детето не изглеждаше в този вид, в който е показано на снимката

Историята за осиновено от американка, изоставено в дом българко дете лавинообразно се разпространява в чуждите медии и социалните мрежи. Присила Морс от американския щат Тенеси твърди, че е взела детето от бургаско сиропиталище, където той е бил оставен почти да умре. Божидар, сега Райън, е осиновен през 2015 година от Дом майка и дете в Бургас, показа проверка на zonaburgas.bg. Директорът на дома д-р Пепа Ралчева е категорична, че за момчето тук са полагани много грижи. „Това дете дойде при нас в много тежко състояние с много увреждания  с много ниско тегло , в продължение на много време се борихме за живота му и след като стабилизирахме състоянието му разбрахме, че имаме много голям проблем- той не усвоява храната”, разказва д-р Ралчева.

снимките, разпространени от осиновителката на Божидар -Присила Морс

Божидар е с детска церебрална парализа, хроничен хепатит и други увреждания. Лекуван е на няколко места в България. „Изписахме го с почти шест килограма тегло и ръст 68 см. Изненадвам се за неточността , която се е отразила . Детето не изглеждаше в този вид , в който  е показано на снимката.”

От дома не знаят кога и защо детето е загубило толкова много от теглото си, но предполагат, че в Америка е попаднал на добри специалисти. „Аз се радвам, че в Америка са намерили решение на проблема, защото тук не малко специалисти са го консултирали.”

В Дом за медико-социални грижи за деца- Бургас се отглеждат около 50 деца с увреждания.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук