14.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

EVN готови за зимата

EVN България Електроразпределение посреща започналия вече зимен сезон с подготвени съоръжения и сътрудници. Подготовката обхванаla въздушни и кабелни линии, електрически уредби, трафопостове и възлови станции.

Основните направления на подготвителните мероприятия са включили инспекции и ремонти на съоръжения, доставка на ново оборудване, специализирана техника и инструменти, информират от енергоразпределителя. Дружеството посреща зимния сезон с достатъчен запас от складови наличности и необходими материали. Както във всяка една община на лицензионната територия на дружеството, внимание беше отделено и на зимните курорти и туристически центрове.

Отчитайки опита от работата на дружеството в условия на тежка зимна обстановка, оттам са създали необходимата организация за действия при усложнени условия: въведена е организация на аварийните екипи, налице са 6 центъра за кабелни лаборатории, 2 специализирани диспечерски звена за управление на мрежата и 4 центъра за специализирана техника. В случай на необходимост в дружеството е създаден процес за работа при кризи и активиране на координационен кризисен щаб.

За справянето с различни ситуации през зимата, EVN България разчита и на доброто взаимодействие на своите регионални диспечери и ръководители на звена с местните власти в лицето на областните управители, общините и Териториални дирекции ”Гражданска защита”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук