14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

ЕВН: Токът не е фактор върху поведението на асансьора

Подаваното напрежение към сградата Медицински център II в Бургас няма как да бъде фактор върху поведението на асансьора, още повече, че подаваното напрежение към сградата на МЦ 2 на същия ден е било в рамките на техническите стандарти като по мрежата не е имало „авария“ или „токов удар“.  Такова е становището на местното електроразпределително дружество за инцидента с асансьора в поликлиниката.

въздушни кабели

От компанията допълват още: „Лечебното заведение МЦ2 се захранва с електроенергия от кабелна линия „МАК-ПВК“ от подстанция „Славейков“. Техническите данни сочат, че на 16 юни 2014 г. (понеделник) по съоръженията от електроразпределителната мрежа, захранващи МЦ 2 и които се обслужват от дружеството, не е регистрирана „авария“ или „токов удар“. Подчертаваме, че на 16 юни качеството на подаваното напрежение към МЦ2 е било в рамките на техническите норми и стандарти.”

По кабелна линия „МАК-ПВК“ на 16 юни 2014 г. е извършено оперативно едноминутно превключване от диспечерския център на дружеството за времето от 12:38 ч. до 12:39 ч. Оперативното превключване е извършено с цел стандартно обезопасяване на системата при извършване на технически дейности в трафопост „ПВК“. Тези дейности не са извънредни за отстраняване на „авария“, става ясно от становището на компанията.

Оперативното превключване, каквото е извършено в периода 12:38 – 12:39 ч., е стандартна техническа дейност в диспечирането на електроразпределителни мрежи и няма отношение по нормалното функциониране на съоръжения, отговарящи на съответните норми и стандарти.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук