9.3 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Евродепутати обсъждаха бъдещото на минната индустрия в Созопол

В рамките на XV Балкански конгрес в Созопол се проведе кръгла маса с участието на евродепутати на тема „Добивът и преработването на минералните суровини в Суровинната стратегия на Европа”. Евродепутатите, които присъстваха на научния форум бяха  доц. д-р Виторио Проди – Италия от групата на Прогресивния алианс на социалистите в Европейския парламент, Гезине Мейснер – Германия от групата на Алианса на либералите и демократите за Европа, и българският евродепутат  проф. Владко Панайотов, който откри дискусията и говори за бъдещето на минната индустрия.

Организатори на конгреса са Община Созопол и Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски”. В него участват 450 души от 52 държави, 100 университета и 8 световни академии. Участие на кръглата маса взе зам. кметът на Созопол Катя Стоянова, която пожела ползотворна работа на научния форум.

Гостите на конгреса имаха възможност, в паузите между дискусиите, да разгледат неповторимия Созопол, да се запознаят с неговата древна история и култура. За тях беше организирана разходка с корабче в Созополския залив. Те видяха  о-в „Свети Иван”, където бяха открити мощите на Св. Йоан Кръстител.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук