16.5 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Европейските шампиони от „Лазур“ се върнаха у дома

Кметът Димитър Николов се срещна с момчетата от „Лазур Бургас“, които станаха европейски шампиони по мини футбол за младежи – аматьори над 18 години. Спечеленият от тях турнир се проведе преди няколко дни в град Бидгошч – Полша, и съпровождаше голямото Европейско в Полша и Украйна.

„Горди сме с вашите успехи“, каза кметът Николов и подари на всеки от отбора тениска с надпис „Аз съм бургазлия“. Пожеланието му беше догодина да отидат с тях на Шампионската лига по мини футбол в Англия, което е една от наградите, спечелени от „Лазур“ в Бидгошч.

Ръководителят на бургаския клуб Атанас Геренов  разказа, че в него тренират 15 души, всичките минали през бургаските футболни школи, които в момента не се занимават професионално с  този спорт. Той благодари на Община Бургас за финансовата помощ, оказвана на отбора пред последните години.

„С тази титла вие заслужихте повече пари за подготовка през следващата година“, обеща кметът Николов. „Лазур Бургас“ вече ще може да разчита и на нов пом.-треньор в лицето на синята легенда Георги Славчев.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук