11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Европейски ден без автомобили и в Бургас

Клуб на любителите колоездачи – Бургас, съвместно с Фондация “Безопасни улици от Валя” и Сдружение SOS-ПТП, канятбургазлии да се присъединят към Европейския ден без автомобили, който се провежда ежегодно на 22 септември. За първи път инициативата се осъществява във Франция през 1998 г. 

Велосипеди

Това е международна кампания, по време на която централните зони в много градове на Европа се затварят за автомобилно движение. Европейският ден без автомобили цели намаляване на шума и вредните емисии на газове във въздуха, намаляване на транспортните произшествия и пострадалите хора от това, както и подобряване на качеството на живота в големите градове.

По този повод пред Пантеона ще се проведат няколко събития. В 09.00 часа ще бъда стартът на 5 км свободно, но организирано бягане за всеки желаещ без ограничение в пол и възраст (вкл. хора с увреждания, родители с детски колички, както и с кучета на повод).

От 10.00 до 11.00 часа Инспектор Хитами ще проведе обучение по безопасност на правилата за движение за най-малките гости.

11,00 е часът на велообиколката за всички велосипедисти по улиците на Бургас, като организаторите ги призовават българския национален флаг. Стартът ще бъде от Пантеона, след което маршрутът ще е наляво по ул. „24-и Черноморски пехотен полк“ – ул. „Демокрация“ – бул. „Булаир“ – ул. „Цар Петър“ – ул. „Хр. Ботев“ – ул. „Цар Самуил“ – ул. „Цар Симеон I-ви“ – ул. „Демокрация“ – ул. „24-и Черноморски пехотен полк“. Финалът ще бъде отново пред Пантеона.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук