13.2 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Европейски красавици говорят за ролята на жената в ЕС

 

16 европейски красавици, участнички в конкурса «Мисис Европейски съюз 2011» бяха гости на Бургас.

 Красивите дами взеха участие във форум на тема „Ролята и проблемите на жените в съвременна Европа”, организиран от структурата на Жени ГЕРБ в Бургас.

Инициативата е част от финалите на международния конкурс «Мисис Европейски съюз 2011».

 Благодарение на българката Елена Караколева, която вече е печелила титлата, страната ни получи възможността да бъде домакин на финалите на състезанието тази година.

 Надпреварата на националните победителки от страните в Европейския съюз ще се състои в Свети Влас. България e представена от Диана Колева – Мисис България 2010 г.

 По време на форума европейските красавици говориха за мястото и проблемите на жените в  ЕС проблеми, свързани с човешките права и в частност с положението и влиянието на жените в Европа днес.

 Елена Кох – Германия: „Днес ще говоря не само за проблемите на жените в Германия, но и за проблемите на жените в ЕС. За мен е важно да се помогне на жените, пострадали от домашно насилие и законът да попречи на насилниците. Германия е развита държава и законът там работи за жените, а не срещу тях.”

 Като домакин кметът на Бургас Димитър Николов приветства участничките във форума и подчерта, че след влизането на България в ЕС, все повече жени в страната са на отговорни постове.

 Коя ще бъде новата „Мисис Европейски съюз” ще стане ясно на финалната вечер на 5 септември в Свети Влас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук