12.6 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Един ден, една схема и четири измамени жени

79-годишна жена от Средец сигнализирала в полицията за това, че станала жертва на телефонна измама по класическата схема «оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници» за сумата от 6 900 лв., която поставила в найлонова торбичка и закачила на входната врата на дома си.

79-годишна жена от Карнобат е станала жертва на телефонна измама чрез същата схема. Тя предала сумата от 1 000 лева, която поставила в торбичка и оставила до контейнер за смет, разположен на улица «Кооперативна». След това пенсионерката се прибрала в дома си и получила ново обаждане с указание да зареди с ваучер за 10 лв. определен телефонен номер. Жената заредила исканата сума и след като премислила цялата ситуация, установила че е измамена и алармирала полицейските служители.

81-годишна бургазлийка от бл. 55 в к-с «Изгрев» също се обърнала към полицията, след като предала 10 000 лв., отново след обаждане с искане за съдействие за задържане на ало измамници. Жената хвърлила парите през терасата на жилището си в найлонова торба.

82-годишна бургазлийка от кв. «Черно море» пък предала 1 950 лева. Парите отново са били хвърлени през терасата в торба. Четирите случая са регистрирани само за няколко часа на 29 март. Полицията работи по изясняването им.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук