6.5 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Един изстрел в Айтос хвърлил хората в паника, десетки майки чакали за надбавки в същия момент /СНИМКИ/

Униформени в областта са на крак. Издирват се двамата мъже, които обраха айтоския клон на „Уникредит  Булбанк” днес по обед. От полицията вече имали описание на мъжете, след снети свидетелски показания. Подробности за разследването обаче няма да бъдат обявявани.

Очевидци на обира твърдят, че мъжете са спрели пред банката с черен мотор и с каски на главите, които не свалили, влизайки в сградата. Имало е единичен изстрел, вероятно от автоматично оръжие. След него в банката е настанала паника, хората и служителите са започнали да излизат навън.

Точно в този момент пред банката е имало десетки майки с деца, които трябвало да получат детските си надбавки. Към момента от ръководството на банката не съобщават официална информация за инцидента.

Прави се опис на наличните пари, за да се установи точната открадната сума. По непотвърдена информация, е задигнат само дневния оборот на банката, което предполага, че сумата не е голяма.

Кметът на Айтос, Васил Едрев е категоричен, че извършителите не са местни, тъй като градът е спокоен, а подобни инциденти са били немислими – до днес. Много от хората, станали свидетели на инцидента, отказват да кажат какво са видели или чули, от страх.

Това не е първи банков обир в Айтос. През 2007 година обирджии проникнаха в клон на Търговска банка „Алианц България“ откъдето задигнаха над 20 000 лева, 10 000 евро и 7 000 долара. Кабелите на сигнално-охранителната техника са били срязани, а записите на камерите унищожени. Огнеупорната каса е разрязана с оксижен, като част от намиращите се вътре банкноти са обгорели. В помещенията са открити два кашона с бутилки с киселина, вероятно за разяждане на металните ключалки. Извършителите все още не са известни.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук