12.6 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Една жена загина, а 25 души са ранени, след катастрофа във Върбишки проход

56-годишна жена загина, а 25 души бяха ранени, след като камион се преобърна във Върбишкия проход. Трагичният инцидент се е случил вчера, в късния следобед. По първоначална информация в камиона са пътували 37 души, които са били работници – берачи на чесън.

линейка

След подаването на сигнала за инцидента, на мястото са се отзовали екипите на Центровете за спешна медицинска помощ в Сливен и в Шумен. Установено е, че 56-годишна жена от Върбица е починала на място. 21 души са преминали през Спешното приемно отделение на Шуменската многопрофилна болница. Жена в кома е била хоспитализирана в реанимацията.

На останалите пострадали, които са с множествени травми и фрактури на крайници и ребра, е оказана спешна медицинска помощ. Трима от пострадалите са прегледани на място и освободени. От министерството съобщават, че следят ситуацията и са в готовност да реагират при необходимост. Министър Петър Москов изказва съболезнования на близките на загиналата, се посочва в съобщението на МЗ.

Водачът на камиона – мъжа на 41 години от Върбица е правоспособен. Той е тестван за алкохол, наличие не е установено. Работата по изясняване на причините, довели до инцидента, продължава.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук