7.1 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Екипите на EVN не могат да стигнат до авариите заради затворени пътища

Над 60 аварийни екипа на EVN България Електроразпределение работят за възстановяване на електрозахранването в области Бургас, Ямбол, Сливен и Хасково

 

Информация за ситуацията с електрозахранването към 13:30 ч на 31.12.2016 г. след обилния снеговалеж през последното денонощие в области Бургас, Ямбол, Сливен и Хасково

 

Повече от 60 аварийни екипа на EVN България Електроразпределение продължават работа по отстраняване на повредите по електроразпределителната мрежа в посочените райони. В засегнатите области има скъсани въздушни електропроводи от мрежа „средно“ и „ниско“ напрежение. По всички аварийни електропроводи се извършва физически обход по трасетата на електропроводите. Възстановителните дейности са възпрепятствани от затворени пътища, затруднен достъп и силен вятър.

 

В област Бургас остава усложнена обстановка в северната част – основно районите на общини Поморие, Карнобат, Айтос и Руен. На много места достъпът на екипите е затруднен поради затворени пътища. В областта 20 аварийни екипа с техника работят по възстановяване на мрежата. Дружеството успя да възстанови повредите по редица електропроводи.

 

В област Ямбол с нарушено електрозахранване остават села предимно в общини Ямбол и Елхово. В област Сливен засегнати са вилните зони на гр. Сливен, както и планинската част на областта.

 

В област Хасково ситуацията постепенно се нормализира, засегнати са основно села от общини Харманли и Свиленград.

 

Екипите са оборудвани със специализирана техника и инструменти. За по-добрата координация на възстановителните дейности в EVN България функционира Кризисен щаб, който е в контакт с местните и централни власти.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук