12.1 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Екоинспекцията глоби „Елените“ за замърсяване на морето

Ваканционен комплекс Елените отнесе глоба от 25 095 лв. месечно за период от шест месеца, съобщиха от РИОСВ Бургас. Причината е превишаване на нормите за качество на заустваните отпадъчни води. През първите два месеца на 2014 г. започна плановият контрол за настоящата година и експертите от РИОСВ-Бургас извършиха проверки на 25 такива обекти, с пробовземане на 27 водни проби за анализ.

пречиствателна станцияСъставени са шест акта за констатирани нарушения на Закона за водите и са издадени четири наказателни постановления за заустване на отпадъчни води без разрешително в размер на 2000 лева всяко. От началото на годината, в резултат на анализи от предходни проверки, са наложени и пет нови текущи месечни санкции за превишаване на нормите за качество на заустваните отпадъчни води.

До 31 март 2014 г. трябва да се представят в съответната РИОСВ и Басейнова дирекция докладите за изпълнение на условията в издадените разрешителни за заустване на отпадъчни води за предходната 2013 година. Задължението се отнася за всички лица – титуляри на разрешителни за заустване на отпадъчни води. В териториалния обхват на РИОСВ-Бургас такива обекти – градски и локални пречиствателни станции, канализационни системи на населени места и промишлени обекти, са общо шестдесет и един.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук