13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Екоминистър откри изложба „Водата е живот” в Бургас

В залата на Съюза на бургаските художници беше открита изложбата „Водата е живот.” Тя се провежда за 13-ти път, а инициативата е на ВиК дружествотов града.

Тази година изложбата е под патронажа на министъра на околната среда и водите Ивелина  Василева, като в нея участват деца от детски градини, училища  и школи от морския град. Представени са 450 рисунки, като 60 от тях са показани в залата на бургаските художници.

Малките художници получиха грамоти от министър Василева, която подчерта, че екологичното възпитание трябва да започва от най-ранна детска възраст, а в Бургас Международният ден на водата, който се отбелязва на 22 март, трябва да бъде по –специален заради морето и бургаските езера.

Приветствие към децата отправи областният управител Вълчо Чолаков, както и кметът на Бургас Димитър Николов.

Изпълнителният директор на ВиК Бургас  инж. Ганчо Тенев обеща традицията да продължи и всяка година, чрез рисунките си, децата да ни напомнят, че водата е живот.

Кметът на Бургас предложи от догодина, освен конкурс за рисунки, да се проведе и конкурс за есе на тема „Водата е живот”, а говорителят на водното дружество Димитър Гюров да се ангажира с подготовката му.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук