13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Екшън на яз. „Мандра“, пак иззеха незаконни мрежи

По сигнал на спешния телефон 112 за бракониерски набези в язовир „Мандра“, инспектори от отдел “Рибарство и контрол” към местното управление на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури са извършили незабавна проверка на водоема. Открити и извадени от водата са над 800 метра бракониерски мрежи. След кнфискацията е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Акцията е била извършена съвместно с Асоциация на природозащитници и служители на МВР. Уловената около 300 кг. риба /сребриста каракуда, бяла риба, червеноперка и шаранчета/ е освободена от мрежите и в последствие е дарена на Социалния патронаж в Бургас. Според източници на zonabrugas, по време на проверката е имало блъсаци между инспекторите на ИАРА и недовлните бракониери. До инциденти обаче не се е стигнало.

Набезите на бракониери в язовира стават все по-чести. Само за месец, отговорните институции са иззели хиляди метри незаконни мрежи, а дарената риба на Социалния патронаж и върнатата обратно във водоема, надхвърля тон. Жители на кв. „Меден рудник“, който се намира най-близко до „Мандрата“ обясниха, че най-често роми пускат мрежите. За акцията избирали часовете преди сдрачаване, като на следващата сутрин прибирали улова. По черните пътища, отвеждащи до бреговете, често се виждали велосипеди с касетки, каруци и автомобили, натоварени с риба.

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук