13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Ела тук, коте! Дай целувка

Кралският папагал Коко изкара акъла на достолепна пловдивчанка, докато жената поливала цветята на балкона си в центъра на Пловдив. Жакото е собственост на семейството на адвокат Таня Маринова. На 2 септември говорещият папагал се изгуби в района на църквата „Света Петка” и паникьоса стопаните си. Те толкова са свикнали с Коко, че го възприемат като част от фамилията.

Адвокат Маринова пусна призив за помощ в интернет, съобщава Марица.бг.Тя разказа сърцераздирателната история за изгубения папагал и за тревогата на семейството си за домашния любимец. Публикува мобилния си телефон, като описа отличителните черти на птицата: „Папагалът „кралско жако“ отговаря на името Коко. Говори и разбира елементарни фрази: „Ела тук“, „тук, тук“; „Къде е..“; „Ето го Коко“; „Дай целувка“; “ Е, как си“;“Какво става“ и имитира перфектно човешки гласове и всякакви звуци. Някои изрази изговаря и на френски и арабски освен на български.”

През уикенда щастието се усмихна на Таня. Тя получи обаждане от възрастна дама, че папагалът кацнал на терасата . Случката звучи като виц.

Докато преглеждала петуниите и мушкатото на терасата,  Коко кацнал на рамото на пенсионерката и  казал: „Дай целувка“. Жената за малко не паднала под мушкатото, защото в първия момент помислила, че е едър гълъб, който говори. Шаш и паника. След това Коко влязъл през отворената врата на терасата в кухнята и започнал да се угощава с остатъците на масата от сутрешната закуска на госпожата. От време на време я викал „Ела тук, ела тук! Коте, коте!“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук