13.2 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Елена Петрова донесе на България бронзов медал от Балканиадата по лека атлетика

Бронзов медал за България спечели на Балканиадата в Одрин състезателката по висок скок Елена Петрова.

 

Лекоатлетката от  бургаския клуб  „Европул” постигна личен рекорд от 168 см. и равен резултат с втората в класирането. За шампионската титла бяха нужни 170 см.

Общо 9 момичета на възраст между 15 и 16 години си оспорваха медалите в Одрин и класирането на Елена е повече от впечатляващо.

 

Според треньора Петър Райков неговата възпитаничка  е била изключително спокойна и концентрирана по време на състезанието.

Опитите и са започнали от 155 см. и са достигнали до 168 см. без грешка. Едва при 170 см.  Елена е изпуснала водачеството в класирането и шанса за златен медал.

 

Президентът на лекоатлетическия клуб „Европул” Румен Ангелов е шастлив от това, че талантливата състезателка се движи във възходяща линия от началото на годината.

 

През зимата Елена започна своя поход към върховете с постижение от 163 см., след което спечели първия международен лекоатлетически турнир в Бургас, грабна шампионската титла на републиканското първенство за юноши младша възраст в Добрич като остави втората в класирането на 13 см. под себе си, победи всичките си съпернички и заслужи златния медал в първенството в Правец за старша възраст с резултат от 165 см., класира се на четвърто място на международен турнир в София за жени и на провелата се през миналия месец Балканиада за юноши старша възраст се класира също четвърта с постижение от 165 см.

 

В момента бургазлийката Елена Петрова  оглавява ранглистата за младша и старша възраст в България и е на трето място в страната за жени.

За изминалати три години спечелените от талантливата лекоатлетка медали са общо 19, като само през тази година отличията и са общо 10.

 

Освен високите резултати в леката атлетике Елена радва своето семейство, треньора си и клубния президент с това, че е отличничка и в училище.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук