18.2 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Елена Хайтова и Никола Гигов подариха новите си книги на кмета Димитър Николов

Дъщерята на българския класик Николай Хайтов – Елена, и съпругът й – поетът – орфеист Никола Гигов, представиха предпремиерно новите си книги  „Шарилки по пътя“ и „Думай, гайдо“ при бургаския кмет Димитър Николов.

„През годините винаги сме изпитвали много силно  чувство към града на Христо Фотев и уважение към всичко, което вие правите за културния живот, затова избрахме Бургас за първото представяне на новите ни творби“, заяви по време на срещата Елена Хайтова.

Елена Хайтова и  Никола Гигов са добре познати на арт обществеността в морския град. Наред със срещите с читателите в Бургас, двамата  са изнасяли лекции за творчеството на Хайтов и за Орфей.

Никола Гигов е автор на 50 книги – поезия и проза. Той е носител на много национални и международни награди. С изследването си за Орфей и целокупното си творчество Гигов бе включен в класацията „Световните мъже на 21 век“ на САЩ и получи „Златен медал за България“.

Съпругата му Елена Хайтова  е автор на 11 книги – документална и художествена проза. След излезлите две книги за баща си – писателя  Николай Хайтов : „Баща ми – най- дивият разказ“ и „Гладиаторът Хайтов“, тя подготвя трета. Изданието предстои да се появи на книжния пазар през 2014 г., когато се навършват 95 години от рождението на автора на „Диви разкази“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук