12.6 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Емил Георгиев: Няма да се откажа от идеята за парк „Българско Черноморие“

Аз и екипът ми няма да се откажем от идеята за парк „Българско Черноморие”. Това каза на среща в Бургас, председателят на ПК  „Екогласност” и кандидат за народен представител от местната листа на „БСП -лява България”, Емил Георгиев.

61076004

Снимка: ©БГНЕС

Според основоположника на идеята  за обособяването на подобна територия у нас, българските граждани били „заблудени”, че в парка са включени частни имоти. Георгиев е категоричен , че нещата са били умишлено преиначени. Роля в опорочаването на идеяата  за парк „Българско Черноморие ” имали еко -министерството и „екологичната мафия”.

Не успяхме да обясним какво точно ще представлява тази територия. Затова и протестите бяха напълно основателни. Емил Георгиев допълни, че експертите от БАН , които изготвили първоначалната териториална визия  на парка, нямали точен модел за описание.

По време на срещата Георгиев  обяви, че ще съдейства за реализирането на проекта за Океанариум  в Бургас. Кандидатът за народен представител ще насочи професионалните си качества в разрешаването на проблемите в областта на генно -модифицираните земеделски продукти, концесионните договори за българските плажове, липсващите карти на дюните.

Сред приоритетите му се нареждат още: Общия устройствен план на Царево и опазването на природата в региона.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук