8.8 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Емил Кошлуков получи годишната награда за телевизионна журналистика “Свети Влас”.

Емил Кошлуков получи годишната награда за телевизионна журналистика “Свети Влас”. Второто издание на телевизионния конкурс се състоя в амфитеатъра на курорта Свети Влас.

 

Емил Кошлуков е отличен от журито заради “Компетентността на неговите предавания и за това, че е запазил обективност в условията на изострена медийна ситуация”. Финансовото изражение на наградата е 15 хиляди лева и се осигурява от многобройни спонсори.

           

Дебют през 2012 година е връчването на „Специалното отличие“ – носител е младият журналист на БНТ Росен Цветков. Той е отличен от журито като „Млад и перспективен репортер, който работи напористо, с енергия и амбиция. Утвърждава ролята на разследващата журналистика в обществената медия. Поддържа качество на работата си в продължителен период от време.“ Росен Цветков е бил и един от най-обсъжданите кандидати за наградата „Свети Влас” през миналата година.

Младият журналист Росен Цветков направи особено впечатление на гостите на церемонията, като обяви, че ще предостави паричната стойност на отличието (5 000 лева) за спешно необходимото лечение на своята колежка Валентина Крушкина.

 

Другият нов приз през 2012 е “Награда на телевизионните зрители”. След социологичесщко проучване, проведено от агенция “MBMD” бе връчена на Мартин Карбовски.

Сред номинираните личат и имената на Иво Никодимов Лили Маринкова, Иван Кулеков, Мария Чернева, Димитър Павлов, Красимир Москов и Веселин Димитров и други.

            Учредители на ТВ конкурса са 11 изявени български журналисти и интелектуалци, сред които Иван Гарелов, Георги Лозанов, Петко Бочаров, проф. Ивайло Знеполски, директорът на Народния театър Павел Васев, Любен Дилов-син, композиторът Стефан Димитров и др.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук