15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Енимехмедов остава в ареста. Доган отново не се яви в съда.

Съдът не пожела да отмени мярката „задържане под стража” на Октай Енимехмедов днес. Прокуратурата не смята, че от последното такова искане през септември, досега са настъпили съществени изменения и подсъдимият за нападението над бившия лидер на ДПС Ахмед Доган , трябва да остане в ареста. 

Снимка: senzacia.net

Самият Доган отново представи болничен лист пред съда като причина за неявяването си. Той не е бил открит на адреса, където да му бъде връчена призовка. Той е основен свидетел по процеса, но към момента бойкотира делото. Почетният председател на партията се отказа от граждански иск и от правото си на частен обвинител по делото срещу Октай Енимехмедов. Лютви Местан също беше призован за свидетел. Той обаче също не се яви. По делото все пак бяха разпитани трима свидетели. Следващото заседание ще бъде на 21 октомври.

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Октай Енимехмедов, нападнал публично и пред камерите бившия лидер на ДПС, за опит за убийство на Ахмед Доган. Ако бъде признат за виновен Енимехмедов може да получи присъда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук