11.5 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Енимехмедов се кандидатира за депутат от Бургас

Октай Енимехмедов, който нападана почетния председател на ДПС Ахмед Доган, се кандидатира за депутат от Бургас. Кандидатурата за народен представител на Енимехмедов е издигната от Инициативен комитет, в който участва и брат му Метин Енимехмедов.

Снимка: senzacia.net
Снимка: senzacia.net

След днешния ден той трябва да събере 1000 подписа. Това каза Йордан Петков, член на РИК-Бургас, пред БГНЕС. Крайният срок за внасяне на подписката в РИК е 3 септември. След това тя ще бъде изпратена до ГРАО за проверка на достоверността на изписаните ЕГН-та.

На Националната конференция на ДПС на 19 януари 2013 г. Октай се качи на сцената и насочи газов пистолет срещу Ахмед Доган. Тогава пистолетът засече. Енимехмедов беше задържан от полицията и разпитван часове наред. В началото му бе повдигнато обвинение в закана за убийство и хулиганство, което се отличава с особена дързост. На 26 февруари Софийски градски съд го осъди на 3 години и 6 месеца. Той беше признат за виновен за закана за убийство и оправдан по обвинението за опит за убийство на почетния председател на ДПС.

Накрая Енимехмедов бе пуснат под домашен арест, а в общественото пространство излезе информация, че това се е случило с уговорката да каже кой е поръчителят на нападението над Ахмед Доган.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук