15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Енциклопедично издание за горите в Бургаско

Излезе от печат книгата „Горите в Бургаска област – история и настояще“ – уникално енциклопедично издание, дело на 40 автора, съобщават от Международния културен център Геопан. Начинанието е юбилеен проект на Изпълнителна агенция по горите, Съюз на лесовъдите в България, Регионална дирекция по горите – Бургас и културния център.

Книгата е великолепно оформена и отпечатана, съдържа 320 страници, с над 100 черно-бели и цветни илюстрации и карти. Общата площ на Регионална дирекция по горите – Бургас към 31.12.2013 г. е 340 590 ха. В изданието за първи път се дават подробни сведения за държавни горски и общински територии, гори на частни физически и юридически лица, гори на Министерството на околната среда и водите и горите на религиозните организации в района.

Изданието е и документален разказ за десетки професионалисти лесовъди, свързали съдбата си с опазването и развитието на българската гора, между които: инж. Никола Костов, инж. Димо Кънев, д-р инж. Иван П. Костов и  д-р инж. Дико Патронов.

Книгата ще бъде представена най-напред на бургаската журналистическа колегия.  Срещата ще се състои на 3 април 2014 г. в заседателната зала на Регионална дирекция по горите от 10.30 часа. Изданието ще бъде представено от проф. д-р Иван Палигоров – председател на Съюза на лесовъдите в България.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук