13.2 C
Бургас
петък, май 10, 2024

Есенните салони в Гранд хотел Поморие- фактор в развитието на културния туризъм

Кулминацията на Есенните културни салони в „Гранд хотел Поморие” беше общата изложба, която доказа как творци от различни поколения и различен поглед към света могат да създадат неповторимо арт пространство с над 60 творби от 34 автори. Според Румен Драганов- председател на Света на Съвета на директорите на Гранд Хотел Поморие, Културните салони са фактор в развитието на постмодерния културен туризъм в региона, страната и света.

По традиция в поморийските културни празници участват известни български писатели, художници, скулптури и филмови режисьори, като  края на всеки салон завършва с уникална изложба с творбите на всички автори. Редом с традиционните форми на изкуството обаче място намират и по-нестандартните изразни средства: пърформанси, инсталации, видеоарт, изкуството на говора, светлината, музиката.

Изпълнителният директор на Гранд Хотел Поморие Бисерка Хънкова благодари на всички участници в арт събитието, което доказва как културния туризъм може да бъде печеливша инвестиция.  Тя връчи благодарствени грамоти на Дружеството на бургаските художници, Галерия „Ети” и Галерия „Луна” за участието им в Есенните културни салони за съвременно изкуство.

Изненадата на вечерта беше присъствието на Натали Монсанто, която е личен СПА консултант на кралското семейство на Саудитска Арабия и се грижи за добрия външен вид на арабските принцеси. Като таен клиент тя се е запознала с процедурите, които се предлагат в петзвездния хотел и е готова да разработи нови програми, достойни за ВИП- персони.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук