14.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Ето ги бургаските математици, които победиха в Тайланд

Осем ученици от ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас отидоха, видяха и победиха на Световно математическо състезание в Тайланд. Отборно те спечелиха три купи в различни групови съревнования. В индивидуалната надпревара заслужиха три златни медала – на Орлин Кучумбов, Стефан Иванов и Константин Гаров при големите /ученици 9-10 клас/.

Два бронзови медала при малките /ученици от основни училища, горни класове/ бяха присъдени на Никола Коларов и Жаклин  Катърджиева. Репутацията на бургаската математическа школа достойно защитиха Виктор Балтин, Йоана Пеева и Велизар Чиликов, които се прибраха с почетни грамоти за отлично представяне.

Постигнатият успех има много висока стойност, тъй като нашите ученици се състезаваха в конкуренцията на стотици свои връстници от 29 държави. Световният математически форум се проведе в град Чианг Май, който е втори по големина след столицата Банкок. Главен организатор беше Министерство на образованието на Тайланд.

В церемонията за награждаване на призьорите участва и зам.-кметът Йорданка Ананиева. Тя получи специална покана от организаторите, тъй като град Бургас беше домакин на предишно международно математическо състезание в подобен формат преди няколко години.

Община Бургас се гордее с успехите на всички свои талантливи деца! Надяваме се да ни давате още много такива поводи за радост и удовлетворение.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук