12.6 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Ето ги хубавите коли на НСО /снимки/

Националната служба за охрана (НСО) показа един от новите седем представителни автомобили за нуждите на службата, обслужваща властта, предаде БГНЕС. Автомобилите висок клас – Ауди А8 L, са предназначени за министри, чуждестранни делегации и гости. За тяхното закупуване бе обявена обществена поръчка през юли.

Припомняме, че обществената поръчка предизвика редица коментари и полемики и новите автомобили бяха определени като луксозни возила за новата власт. Договорът за седемте аудита бе обект на критики. От НСО оповестиха подробна позиция, в която обясниха за какво защо са необходими новите коли и пространно обясниха какви са задачите на службата и какво е състоянието на автомобилния парк. Така стана ясно, че за транспорта на министрите и чуждестранните гости с такъв и по-висок ранг, както и придружаващите ги лица, в НСО е обособено самостоятелно звено, окомплектовано с 23 представителни автомобили.

Днес от службата показаха колите, за да докажат, че те отговарят на техническата спецификация. От НСО казват, че след стартирането на процедурата за доставка, в някои медии са били разпространени материали, които създавали неправилна представа за оборудването на колите. От службата пък твърдят, че при провеждането на обществената поръчка се придържали към стандартното изпълнение на базовия модел. Основните изисквания са съобразени с европейските екологични стандарти, ниския разход на гориво, покриване на критерии за представителност, предоставяне на съвременни системи за активна и пасивна безопасност, както и възможно най-добри гаранционни условия. Договорът за доставка е сключен на 7 октомври, а на 9 декември 2014 г. доставчикът е предал автомобилите. Доставката е изпълнена в пълен обем без неустойки.

Вече на няколко пъти от НСО държаха да кажат, че техническата спецификация на поръчката за новите седем автомобили не се отличава от тази през 2013 г. и е в съответствие с утвърдените изисквания от 2009 г. НСО показаха и един от 12-те автомобилите компактен клас – „Опел Астра“, които ще осигуряват дейността на структурните звена на НСО.

Снимки и текст: 24chasa.bg

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук