14.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Ето какво предстои в четвъртък

Серия от мероприятия ще се проведат в Бургас на 17 септември/четвъртък/ за отбелязване на Европейската седмица на спорта.
Организатори са община Бургас, със съдействието на Министерството на младежта и спорта.  Ще присъства министър Красен Кралев. В 10:30 часа на спортен комплекс  „Звездичка“ в  „Славейков“ официално ще бъде  открит  междуучилищният турнир по футбол „Бургас 2015“.  В него ще участват над 80 бургаски деца.

Официалната церемония  по откриването на детска футболна площадка в ОДЗ №7  „Райна Княгиня“  също в комплекс „Славейков“ е с начало 11:00 часа. Ще се включат повече от 20 малчугани. Третото събитие за деня  –  демонстрация на бойни и аеробни спортове Канго Джъмпс ще започне в 12:00 часа в спортен център „Аякс“ на булевард „Демокрация“ 162. Своите умения ще демонстрират 40 състезатели.

Тези събития са част от мероприятията за отбелязване на „Бургас – Европейски град на спорта 2015“. Европейската седмица на спорта е нова инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на Европа. Фокусът е върху събитията на местно ниво. Европейската седмица на спорта има няколко тематични приоритета: образование, раздвижване на работното място, физическа активност на открито, спортни клубове и фитнес центрове.

Бъди активен – това е мотото на Европейската седмица на спорта. Означава да се включиш в общността от здрави, ведри и щастливи хора. Европейската седмица на спорта не е замислена като еднократно събитие. В бъдеще тя ще се провежда всяка година през септември.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук