13.8 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Ето какво ще видим в Бургаската галерия през 2015 година

По традиция УС на „Дружество на художниците-Бургас” утвърди в средата на януари годишния график на изложбите в Галерията. Дружеството ще  бъде домакин на 10 индивидуални изложби, 4 колективни, 1 детска и 3 общи изложби. От индивидуалните изложби първа ще се представя младата художничка Надя Пеовска – на 26.01. от 18.00 ч. Други открояващи се прояви са юбилейната изложба на Николай Дубаров (април) и Аршак Нерсисян (август).

часовника бургасБезспорен акцент на индивидуалната програма ще бъде гостуването на големия български художник Вълчан Петров – в средата на май 2015 г. Живият български класик ще гостува за пръв път в Бургас!

От колективната програма: също за пръв път ще се представи Групата на Пазарджишките художници (юли). Визитата ще бъде върната от бургазлии  – вероятно през 2016 г. Друга колективна изложба ще има благотворителен характер в полза на „Дружество на художниците-Бургас”. Всички желаещи автори и ценители, готови да подпомогнат настоящето и бъдещето на Дружеството ще имат тази възможност в края на март.

Традиционните общи изложби са без промяна: Млади автори (февруари), Обща изложба „24 май” и „Никулден”. В графика за 2015 г. са предвидени и два времеви периода за изложби, които ще бъдат изненада за обществеността.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук