13.2 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Ето какво ще гласуват утре общинските съветници на Бургас

67 са точките в обявения график за провеждането на редовното заседание на Общински съвет – Бургас, което трябва да се проведе утре. Съветниците ще трябва да решат да кандидатства ли общината за подпомагане от Фонд „Солидарност“, с което да покрие разходите си по възстановяването на инфраструктурата след наводненията през миналата година. Трябва да бъде гласуван и годишния план за развитие на община Бургас, внесен за разглеждане от кмета на града Димитър Николов. 

ГЕРБ Общински съвет

Отново по негово предложение ще бъде разгледана и докладна записка, която касае броя и мястото на търговските обекти в парковете на Бургас. Съветниците ще разгледат и предложение за продажба на над десет общински имота. Местният парламент ще гласува и общинската „Програма за детето 2015 година“, внесена от заместник-кметът по въпросите на образованието и културата, Йорданка Ананиева.

От групата на Национален фронт за спасение на България пък са внесли докладна записка, с която искат гласуването на терен за изграждането на крематориум. Друго тяхно предложение е намаляване на цените за картите, използвани в градския транспорт.

Общинският съветник Йордан Георгиев е внесъл докладна записка относно: „Изграждане на временно кръгово движение (колело) на кръстовището на ул. „Янко Комитов“ и ул. „Лазар Маджаров““ както и такава за изграждането на допълнителни зони за свободно пуснати кучета в Бургас. 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук