13.2 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Граничарите за трагедията край Малко Търново

В района на граничната река Делийска са открити 19 премръзнали имигранти, двама от тях са починали. Вчера към 17. 40 часа граничен полицейски наряд от ГПУ-Малко Търново е установил близо до държавната граница 3 незаконни имигранти, които заявили, че са част от голяма група, която бедства в гората.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия, граничните полицаи открили на около 50 метра от граничната река Делийска в местността Скалата и останалите 16 човека. Всичките били мокри и премръзнали след преминаването на реката, едно момиче е било починало.

Две мигрантки починаха от измръзване в Странджа /аудио+снимки/

Веднага към мястото са пренасочени и други наряди и е извикана Бърза помощ. Тъй като местността е силно пресечена и е имало около 50 см мокър сняг, до мястото не са могли да достигнат служебните автомобили. Затова се наложило граничните полицаи да спасяват бедстващите имигранти на ръце. bejanci bolnica burgas 4Първо били пренесени 11 деца и две жени до автомобилите.

Те са откарани в граничното полицейско управление, където от дадени дарения за бежанци са взети дрехи и хората се преоблечени. След това веднага са откарани в болницата в Бургас.

Останалите петима възрастни са пренесени от граничните полицаи с платнища първо до палатка на граничния наряд, за да им бъде оказана първа помощ, а след това до автомобилите. Там пристигналата оперативно-следствена група установила смъртта на още една жена. Четиримата имигранти също са откарани в болницата в Бургас.

Работата по случая продължава. Предстои да бъде установена самоличността на имигрантите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук