13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Ефективно наказание за бургазлия, нахлул въоръжен в чужд дом

Наказание 4 месеца лишаване от свобода при строг режим ще изтърпи Венелин Савов за това, че е нарушил неприкосновеността на чуждо жилище. Наказанието е наложено с одобреното от Районен съд – Бургас споразумение за решаване на наказателното дело срещу него.

съд БургасСъс сключеното между Районна прокуратура – Бургас и Савов споразумение той се признава за виновен в това, че на 30.06.2013г., около 00.30 часа, влязъл в чуждо жилище в гр. Бургас, като употребил за това заплашване с нож спрямо собственика му, като деянието е извършено нощем от въоръжено с нож лице.

По делото е установено, че Савов позвънил на вратата на пострадалия, който бил със своята приятелка у дома си. Пострадалият отворил вратата, а обвиняемият попитал за жената, заплашил с нож домакина и влязъл в апартамента му. Открил я в хола и се нахвърлил с ритници и юмруци върху нея. Приятелят й опитал да я защити, но Савов му ударил шамар и излязъл заедно с жената.

Районен съд – Бургас одобри споразумението, като прецени, че то отговоря на закона и морала. С него обвиняемият декларира, че признава вината си, доброволно го е подписал и разбира последиците му на влязла в сила присъда, като се отказва от разглеждане на делото му по общия ред. Районен съд – Бургас прекрати наказателното производство срещу него. Определението му е окончателно.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук