13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Жега следващата седмица, живакът скача до 39 градуса

Изцяло слънчеви дни и високи температури до 39 градуса. Такова време ни очаква през следващата седмица. Още в понеделник живакът рязко ще покачи нивото си, като в Силистра и Пазарджик ще отчете 34 градуса, пише „Преса“.

„Днес валежите ще са оскъдни. Те ще са главно в планинските райони. Влагата, която е най-много в западните райони, се сблъсква с нагрятата земната повърхност и това не изключва вероятността следобед да се развият купести области в планинските райони. море, плажНе е изключено да превали дъжд, но това ще е съвсем за кратко“, коментира синоптикът от TV-МЕТ Петър Янков. В понеделник на отделни места може да има облаци тук-там, но значителни валежи не се очакват. Може да превали над отделни райони в Западна и Източна България. Във вторник дъжд няма да има, но в следобедните часове не е изключено да се развие купеста облачност на запад.

Температурите ще продължат да се повишават. В Хасково живакът ще удари 34 градуса, а в Силистра – 35. Най-ниските максимални температури ще са в Смолян – около 26 градуса. В сряда ще започне истински горещият период от седмицата. Слънцето ще обхване цялата страна, като никъде не се очаква облачност. В едни от традиционно най-горещите градове – Русе и Силистра, живакът ще достигне 37 градуса.

Жегите ще обхванат почти цялата страна, като температурите ще са между 33 и 35 градуса. Най-прохладно ще е в Смолян – 27 градуса. В предпоследния ден от работната седмица времето ще бъде без осезаема промяна в сравнение със сряда. В петък слънцето направо ще пари, а термометрите ще достигнат 38 градуса в Силистра.

Пикът се очаква в събота, когато пак там термометърът ще удари 39 градуса. В неделя също се очаква да е топло, но температурите в цялата страна ще се понижат с няколко градуса. Те ще бъдат между 23 в Смолян и София и 32 – в Хасково.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук