7.1 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Жеги и дъждове ни очакват в празничните дни

Сухо и по-топло от обичайното за месеца ще е до края на седмицата. Ще е слънчево, като само сутрин в Източна България и около по-големите водни басейни ще има мъгли, съобщи синоптикът Симеон Матев.

Ще е тихо или със слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са по-типични за юли и август – от 27 до 33 градуса. В началото на следващата седмица облаците ще се увеличат. В понеделник в западната половина на страната, а във вторник почти навсякъде вече ще превалява, пише „24 часа“. В южните райони ще има и гръмотевици. Очаква се да паднат между 10 и 20 л/кв. м.

Температурите ще падат от запад на изток. В понеделник термометърът ще показва 19-20 градуса в западните и 27-28 градуса в източните райони. Във вторник хладният въздух ще обхване цялата страна и максималните температури ще са 18-23 градуса.

От сряда се очаква подобрение на времето. Валежите ще спират и облаците ще се разкъсват. В четвъртък и петък ще има разкъсана облачност. Дневните температури ще се повишат с 3-4 градуса и максималните ще са 23-28 градуса.

Сутрините ще са прохладни с температури от 8 до 15 градуса. До края на месеца съществени валежи не се очакват. Ще има много слънчеви дни.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук