12.6 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Желаещите да проектират бързите линии в Бургас, първо пропътуваха трасето

Над 20 български и чуждестранни компании взеха участие в информационния ден за обществената поръчка за проектиране на системата за бързи автобусни линии – част от проекта „Интегриран градски транспорт за Бургас“. Информационният ден започна с пътуване по трасето на бързата автобусна линия, където бяха представени на място различните възможности и се обсъдиха евентуалните проблеми, кото биха могли да възникнат при проектирането на линията и изпълнението на проекта „Интегриран градски транспорт“. p1070435.JPGСрещата бе водена от Красимир Стойчев – зам.-кмет „Бюджет, финанси, икономика и стопонски дейности“, Гуидо Брюгерман – ръководител на екипа за предварителните проучвания по проекта и  Даниела Николова – координатор на екипа по проекта. 

Бяха представини също основните елементи и изисквания на обществената поръчка и завърши с полезна дискусия с представителите на бизнеса и общината. Община Бургас организира за първи път подобен информационен ден и той е част от политиката й за прозрачни и ефективни тръжни процедури.

Обществената поръчка за системата на бързи автобусни линии ще включва 6 основни дейности: преглед на новата транспортна схема съгласно настоящата улична мрежа, анализ на настоящата улична мрежа за възможността за проектиране на маршрута на бързата автобусна линия, преглед и оптимизиране на всички кръстовища с оглед даване на приоритет на обществения транспорт, анализ и предложения за развитие на мрежата от велосипедни алеи в града, проект на централна автобусна спирка и проекти на нови автобусни терминали. Очаква се тръжната процедура да стартира през септември тази година.

Проект BG161PO001/1.5-01/2010/001 „Интегриран градски транспорт на Бургас“се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регопнално развитие“ 2007-2013, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие е на стойност 67 млн. лв. и е пилотен за България.

p1070421.JPG

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук