13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Железница ще свързва града с летището

Предвиждаме да бъде изградена жп връзка между летището и железопътната гара в Бургас. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, по време на посещение в региона, съобщиха от пресцентъра на Министерство на транспорта, информационни технологии и съобщенията.

Той добави още, че до два месеца предстои да бъде стартирана процедурата за жп възел Бургас и е планирано в този проект да бъде включена 2 км градска железница – връзката между летището и града. Министър Московски коментира още, че рехабилитацията на жп гара Бургас се движи с добри темпове и, че очаква до края на годината обектът да бъде завършен. В отговор на журналистически въпроси, Ивайло Московски съобщи, че непрекъснато се извършват интензивни проверки от ИА „Автомобилна администрация“, като през месец септември акцентът ще бъде върху училищните автобуси.

Относно такси-услугите, министърът добави, че вече са внесени за разглеждане законодателни промени. По време на посещението си, министър Ивайло Московски откри нова пощенската станция в Поморие. Гост на церемонията беше министър-председателят Бойко Борисов. Пощенският офис ще обслужва 14 000 клиенти. С откриването на поща в търговския център на Поморие, се подобрява обслужването на жителите и туристите в черноморския град, които заедно са над 100 000 човека. През последните 5 години в Югоизточния район са реновирани 22 пощенски станции.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук