14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Жена пострада при пропадането на асансьор във Варна

Жена е пострадала при пропадането на асансьора с осем души в бизнес сграда във Варна. Както вече е известно, кабинката е пропаднала два етажа, преди да сработи спирачният механизъм, съобщава БНТ. Инцидентът станал в бизнес сградата на ул. “Никола Вапцаров”. Кабината е започнала да пропада, преди да достигне петия етаж и е спряла между втория и третия, когато се е задействал клиновият механизъм. Екип на фирмата е повикан веднага, а хората са извадени с помощта на работещи в офисите.

“Много голям шум беше. И после дойдоха техниците от “Лифтком” и ги спасиха хората. Изкарахме ги. Донесох им столче. Една жена само пострада, много лошо си удари главата”, разказа свидетел на инцидента. Няма опасност за живота на жената, а всички пътували в кабината са се прибрали веднага по домовете си. 

Асансьорът е монтиран през 2007 година, поддържа го една и съща фирма. Управителят Бисер Колев заяви, че най-вероятно инцидентът е причинен от повреда в честотния регулатор, а спирачките са сработили както трябва. Асансьорът ще бъде тестван с тежести от един тон, докато се изясни точната причина.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук