16 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Жена проси пред черква за операция

Болна жена от Монтана успя да си направи операция с просия пред църквата „Св. св. Кирил и Методий“. 34-годишната Пламенка Каменова страда от остеомиелит – разрушаване на костите. С даренията от миряни, посещаващи храма, тя бе оперирана в „Пирогов“. Медиците дават надежда за изцелението . След като събере още пари, тя пак ще бъде подложена на хирургична интервенция.

Снимка: 24часа

Пламенка пострадала при катастрофа. Тя била омъжена за мъж от Пазарджик, който я заставял да изкарва пари на магистралата като проституира. „Сега се осланям на Божията помощ и на добрите хора. Всеки ми дава по нещо, никой не ме отминава“, разказа тя. Помощи получила и от виден бизнесмен и от самата църква.

Трудноподвижната жена е изцяло под опеката на църквата. Често след литургиите свещениците дават причастие или четат за здраве.

В неделя с помощта на богомолки тя се поклонила пред частица от мощите на св. Пантелеймон, покровител на лекарите и изцелението от страшни болести, и камък от гроба на св. Богородица. Досега не е пропускала храмов празник в областта.

„Пламенка бе добро и скромно дете, но съдбата се оказа нелека и попадна в лоша среда след женитбата. Още в първите години от брака се оплаквала, че е станала жертва на сексуална експлоатация, но родителите не могли да я защитят. Мъжът прибирал заработеното от нея и я изпращал отново гладна на магистралата без пукната стотинка, за да има хъс за работа“, казват съседите./24часа

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук