11.5 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Жени – ГЕРБ в Поморие традиционно отбелязаха Празника на пчеларя

За трета поредна година структурата на ЖГЕРБ – Поморие отбеляза Празника на пчеларя с традиционна среща-изложение. Събитието, известно още като чаено парти, се проведе в център „Св.Георги” в морския град. В тазгодишното издание взеха участие дългогодишни производители на мед както от Поморие, така и от други населени места в общината. Участниците бяха още от Ахелой, Каблешково и с.Лъка.

Празникът на пчеларя уважиха представители от общинска администрация в Поморие, зам.-кметът по култура, образование, хуманитарни дейности и спорт Диана Апостолова, както и кметският наместник от ГЕРБ в с. Лъка Жасмина Димитрова. Гост на събитието бе Галя Димитрова, експерт в Областна служба за съвети в земеделието. Тя запозна присъстващите с възможностите и изискванията за кандидатстване по различните програми за подпомагане на пчеларите  и субсидиите, които се отпускат по тях.

„За трета поредна година провеждаме тази среща – изложение, посветена на Празника на пчеларя. Тя вече се превърна в част от културния календар на община Поморие. Всяка година се увеличават участниците в нея. В нашия регион има много хора, които се занимават с пчеларство и полагат големи усилия за развитието на сектора”, сподели председателят на ЖГЕРБ- Поморие Аделина Чолева.

Най-възрастният пчелар в града Илия Джисов запозна присъстващите с технологията и тънкостите, през които се минава, за да се получи качествен мед. По време на събитието, организирано от Жени ГЕРБ-Поморие, бе представен филм за пчеларството и интересни факти, свързани с него. Всички пчелари получиха тематични подаръци, както и копие от представения филм.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук