13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Жертви на предполагаемата химическа атака в Сирия възкръснаха (ВИДЕО)

Клип в социалните мрежи, озаглавен „Жертви на химическата атака на Асад забравят, че камерата вече работи“, показва как „тела“, покрити с чаршафи след атаката в Сирия, се движат и говорят. Клипът е сниман с телефон.

Младеж обикаля сред покритите, дори повдига един чаршаф и показва друг младеж, с който си разменят няколко думи. „Някои от тях бързат да си вземат останалата част от хонорара, преди да са приключили снимките на Холивудския филм”, гласи един от коментарите под видеото.

Вече сме виждали подобни изпълнения от преди около година – тогава взривиха камион и веднага притичаха бъдещите „жертви“ и налягаха наоколо, пише в друг коментар на кадрите.

Според Дамаск атаката в Хан Шейхун е изфабрикувана, като напомнят и факта, че през 2014 г. химическото оръжие и средствата за неговата доставка са изнесени от територията на страната или са унищожени, за което докладва Организацията за забрана на химическото оръжие.

ООН и Организацията за забрана на химическото оръжие започнаха свое разследване на инцидента. Според организациите за момента не може да се каже кой и как е атакувал мирните жители с отровни вещества.

Руски експерти отхвърлят възможността да е използвана авиобомба с химически заряд.  Според водещия военен анализатор на портала Газета.ру Михаил Ходарьонок, с оглед на плътното градско застрояване в ударения район, загубите сред мирното население в такъв случай биха били в рамките на стотици, ако не и хиляди души.

„Доста странно е, и че в продължение на цяло денонощие след инцидента не бе намерена нито една останка от авиобомбата. А именно това би могло да хвърли светлина върху произхода на снаряда“, смята експертът Виктор Литовкин. „Фактът, че не е намерено нищо, навежда на мисълта за провокация: донесли са бутилка или буркан с отровно вещество, разбили са го или са го излели и са си тръгнали“, коментира той./ Дарик

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук