14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Жест: Ученици от Търговската гимназия изненадаха класната си в Операта

Най-милата изненада устроиха учениците от ХII „Д“ на Търговската гимназия в Бургас на своята класна Емилия Решовска. Остроумните дванадесетокласници поканиха от сцената на Държавна опера – Бургас нищо неподозиращата си учителка на абитуриентския си бал. Снощи, минути преди началото на представлението в бургаската опера, конферансието потърси в залата Решовска и я помоли да излезе на сцената. Преподавателката по литература, дошла да гледа със съпруга си и приятелка операта „Набуко“, беше изненадана с цветя и мили думи от целия XII „Д“, на които е класен ръководител. Трогнатата госпожа Решовска обеща не само да дойде на бала на своя клас, но и да купонясва с учениците.

От няколко години в бургаската Търговска гимназия съществува традиция класните ръководители да бъдат канени от своя клас на абитуриентския им бал. Постепенно традицията се доразвила и последните випуски устройват дори серенади под прозорците на гимназията, разказаха преподаватели. Абитуриентите от XII „Д“ клас пожелали да надминат всичко, виждано в училището им до сега, и помолили за съдействие най-добрата приятелка на класната си и преподавател в гимназията Теодора Кънева. Именно тя подсказала на учениците, че в сряда вечер ще придружи семейството на Решовска на представление на операта „Набуко“. Нейна е и инициативата да се свърже с администрацията на бургаската опера и да я въвлече в осъществяването на идеята. В организацията бързо бил въвлечен и съпругът на класната. Негова била задачата да я доведе на всяка цена в бургаската опера, тъй като имало опасност поради леко неразположение на Емилия Решовска изненадата да се провали. В крайна сметка семейство Решовски и приятелката им Теодора Кънева пристигнаха буквално минути преди постановката.

Емилия Решовска е един от най-известните преподаватели по литература в Бургас. За приятелите си тя е изключително чувствителен и духовен човек. На сцената Решовска се просълзи и целуна всеки един от учениците си.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук