18.2 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Жечо Стоянов /ГЕРБ/: Чакаме служебно разпределение на местата в РИК Бургас

Не се постигна съгласие между ГЕРБ и БСП за местата в ръководството на РИК – Бургас за предстоящите евроизбори. Като първа политическа сила от ГЕРБ заявиха, че имат право на седем челна и председателското място. От БСП контрираха, че точно затова председателят трябвало да бъде от опозиционната сила, за да има прозрачност на вота.

Жечо Станков

„Резонно беше, председателят на РИК – Бургас да бъде от ПП ГЕРБ. И това не е само, защото имаме най-много общински съветници, но и защото сме най-голяма политическа сила в Бургас, което ще гарантира един наистина прозрачен вот. За съжаление това не беше разбрано от колегите. Смятах, че те ще се съгласят с нас и ще подходят тактично като приемат секретарското или заместник-председателското място. След изказване на аргументите, относно нашата позиция, стана ясно, че от местната структура на БСП, съгласували искането си за председателстването на РИК с централното ръководство и позицията нямало как да бъде променена.”, обясни Жечо Станков от ГЕРБ – Бургас.

По думите му, все още не е ясно кога ще станат ясни членовете на местната избирателна комисия. След изготвянето на протокол от срещата, той ще бъде изпратен до Централната избирателна комисия, която трябва да назначи председател, двама зам.-председатели и секретар, служебно.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук