11.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Жива верига и триглав затворник белязаха протеста в Бургас

Близо час бул . „Демокрация“ остана блокиран в района на „Гъбката “ от протестиращи срещу кабинета „Орешарски „. Около трийсетина  души развяха трибагреници  и скандираха „Оставка“, „Червени боклуци“. Движението бе пренасочено като недоволните от управлението на страната пропускаха само туристически автобуси и тези от градски транспорт.

По традиция протестиращите, които продължават да настояват за оставката на правителството, започнаха да се събират на площада пред общината след 18,30 часа. Детски викове „Вървете си!“белязаха  и днешния ден на протести в града. Сръчни бургазлии  донесоха огромен макет на триглав затворник  с лицата на Сергей Станишев, Лютви  Местан  и Волен Сидеров. Подобно на танцуваща мечка, футуристичната  конструкция бе пренесена с верига на врата по централната улица „Богориди “ до входа на Морската градина, където движението бе спряно.

Протестът премина мирно. Нямаше пререкания между протестиращи и полицаи. Съпричастни с митинга бяха шофьорите на автобусите от градския транспорт, които се включиха символично с надути клаксони.

В същото време около десетина души направиха опит да блокират кръстовището на входа на Бургас в посока столицата. Импровизираната „блокада“, за която имаше издадено разрешително от Община Бургас, продължи не повече от минута. Протестиращите само пресякоха пътното платно. Нестандартното блокиране на улица бе подплатено с плакати „Оставка, не отпуска“ и „#ДАНСwithme на море“.  В тон с летните месеци мъже и жени бяха сложили спасителни пояси, а вместо знамена, развяха плажни хавлии. Митингът премина под мотото „Плажен протест“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук