10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

„Живей Активно“ – на 10

Най-големите атлети на България ще спортуват заедно днес в Морската градина в Бургас. Тереза Маринова, Йордан Йовчев, Тити Папазов, Евгени Иванов -Пушката са само част от големите имена в българския спорт, които се включват в инициативата „Живей активно“, организирана в сътрудничество с Община Бургас с подкрепата на Министерството на младежта и спорта. Това съобщават от пресцентъра на община Бургас.
Поводът е рождения ден на най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот – „10 години Живей активно“.

Велосипеди

Местното издание на мащабната спортна проява е част от събитията по повод избирането на Бургас за Европейски град на спорта през 2015 г. Началото на инициативата беше дадено в 10:00 часа. Към Пантеона в Морската градина тръгнаха три паралелни похода – с колело от Моста в Морската градина, с ролери и скейт от Графична база-Бургас и пешеходен поход от Културен център „Морско казино“. Трите лъча се събраха пред Пантеона, откъдето заедно с едни от най-обичаните български спортисти и популярни личности поеха на вело тур в Морската градина.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук