19.3 C
Бургас
неделя, май 26, 2024

Живко: Не исках да заколя котката. Защитникът му: Не се знае дали е котка

Днес съдът го пусна под домашен арест 

Не е ясно какво е мъртвото животно, за което се твърди, че е убито от Живко Стоянов. „До момента няма експертиза, която да докаже, че въпросното гръбначно животно е котка, както твърди прокуратурата. Липсва и експертна оценка за причините, довели до смъртта”, смята адвокатът на Стоянов, Пламен Найденов.  

Според него, животното, което се споменава в папките на делото, може да е умряло след ухапване от кучето на обвинения или естествена смърт.  Днес пред съда обаче Живко Стоянов заяви, че съжалява за стореното и сам каза, че не е искал да заколи котката. „Направих го, за да стресна кучето си”, заяви 25-годишният мъж.

Живко СтояновСпоред прокуратурата, той буквално разпорил корема на котката, а червата й се изсипали на улицата. Грозната сцена се разиграла пред очите на няколко свидетели. Според техни показания, кучето на обвинения за жестокото убийството на четириногото, нападнало котката.

Ако бъде признат за виновен Живко Стоянов може да получи от 1 до 3 години затвор или глоба от 2 000 до 5 000 лева. Днес в съда стана ясно, че срещу него има още две висящи производства – за нанасяне на лека телесна повреда и опит за принуда. Стоянов вече е осъден и за разпространение на наркотици.

Живее заедно с баща си, не работи. От съда поиска да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение, вместо исканата от прокуратурата „задържане под стража”.

Живко СтояновПрипомняме, че до задържането на Стоянов се стигна след огромен обществен натиск. Във Facebook той беше обявен за коткоубиец от хиляди защитници на животните. Постъпката му стана повод и за масов протест пред Съдебната палата.

МВР: На 7 октомври около 17.10 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение за инцидент в района пред магазин «Болеро», разположен до бл. 71 в ж.к. «Лазур», при който 25 годишния Ж.С. от Бургас, разпорил и умъртвил улична котка. Констатирано е, че бургазлията разхождал свободно пуснатия си питбул край търговския обект, като кучето захапало улична котка, привеждайки я в безпомощно състояние. Посредством нож Ж.С. умъртвил животното. Задържан е от полицейските служители, като ножа, с който е извършено деянието е намерен и иззет. Проведени са множество процесуално-следствени действия, сред които разпити на свидетели, установили по безпорен начин съпричастността на Ж.С. към извършеното деяние.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук