9.9 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Живко Табаков: Новият Нефтозавод на Бургас може да бъде туризма

политическа реклама
В Бургас трябва да се създаде неправителствена организация, която да обедини туристическия бизнес в града. Това заяви кандидатът за общински съветник Живко Табаков, който е с № 3 в листата на Реформаторския блок. Табаков проведе среща с представители на туристическия бранш, в зала „Компас” на Интерхотел България, и изложи своите виждания за развитието на Бургас като целогодишна туристическа дестинация. „Аз съм убеден, че новият Нефтозавод на Бургас може да бъде туризма. Ако градът се превърне в целогодишна туристическа дестинация ще може да се създадат нови работни места. Tabakov sreshta3В момента голяма част от квалифицираните кадри в туризма напускат страната заради сезонността на работата. Ако се създаде целогодишна заетост тогава бизнесът ще осъзнае, че трябва да се инвестира в кадри”, обясни Живко Табаков.

Кандидатът за общински съветник от реформаторите посочи няколко основни насоки за развитието на целогодишния туризъм. Това са: културно- историческия туризъм, чрез промотиране на маршрута „Морските крепости на България”, в който е включен и остров „Св. Анастасия”; конгресен туризъм, който може да се развие с построяването на новата спорта зала „Арена Бургас”, която да осигури зали с 500-800 места; яхтен туризъм – регионът разполага с модерни частни и общински яхтени пристанища в Св. Влас, Несебър, Поморие, Сарафово. табаков кирил вълканов„Важно е да върнем българите, които имат яхти в България. За тази цел на първо място трябва да свалим пристанищните такси”, уточни Табаков. По думите на Табаков за развитието на целогодишен туризъм в Бургас е нужна и модерна хотелска база. По думите му може да се работи в посока привличането на световна хотелска верига в Бургас, като на първо време може да е на франчайзинг. Това ще ни даде шанс да влезем в световната резервационна система, категоричен е Табаков. среща туризъм бургасПо думите му трябва да се работи и за привличане на туристи не само от Русия, но и от Гърция, Румъния и Турция.

Живко Табаков информира също, че предстои нова методология за отдаването на плажовете под наем. Те ще бъдат категоризирани на плажове на национални курорти, на градски плажове, на плажове извън града и диви плажове. Според Табаков неатрактивните плажове трябва да бъдат отдадени дори без наем.

Tabakov sreshta 2Кандидатът за общински съветник от Реформаторския блок се ангажира също, ако влезе в бъдещият общински съвет, да предложи да бъде намален патентния данък, който плащат квартирите за почивка в Крайморие и Сарафово. В момента той е 250 лв. и е висок за дребния бизнес. По думите му, ако се намали патента хората ще могат да инвестират средства в повишаване на категоризацията.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук