13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Живко Табаков: РБ е длъжен да излъчи обща президентска кандидатура

Структурата на ДБГ в Бургас е минала немалко избори, но сега ни предстоят важни избори – президентски. Задължени сме да намерим обща фигура с останалите партии в рамките на РБ, която да ни представлява по най-добрия начин. Трябва да сме готови за тези избори, както и за всички следващи. Имаме готовност да бъдем както конструктивна подкрепа, така и конструктивна опозиция.

Това каза общинският съветник и общински председател на ДБГ-Бургас Живко Табаков на среща с ръководствата на общинските структури на ДБГ в Бургас. На нея присъстваха вицепремиерът и лидер на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева, Валентин Люцканов, областен координатор на ДБГ-Бургас и Стоян Грозев, зам.-областен координатор на ДБГ-Бургас и всички общински председатели.

Табаков подчерта, че водещото за ДБГ в Бургас е да расте и трасира пътя за едни много по-големи успехи. Лично аз, в качеството си на общински съветник и председател на Комисията по туризъм към ОбС-Бургас, съм си поставил за цел до началото на октомври месец да предложа първата за града ни Годишна програма за общинска туристическа реклама, както и да създадем Организация за управление на туристическия район (ОУТР), която ще ни даде собствен бранд и лого, категоричен бе общинският председател на ДБГ-Бургас Живко Табаков.

Меглена Кунева заяви, че за ДБГ е изключително важно да избере човек, който може да обединява и да е диалогичен, но все още нямат официална номинация. Политиката е въпрос на знания, идеология и характер. Човекът, на когото ще се спрем, трябва да притежава търпение и издръжливост, допълни тя.

Вицепремиерът даде положителна оценка за работата на общинските организации и на депутатите от ДБГ в Народното събрание, като уточни, че голяма част от предложенията произтичат от самите тях.

По време на срещата лидерът на ДБГ Меглена Кунева коментира и искането на ДСБ държавата да обучава „граждански отряди“ за охрана на границата.

Малко се притеснявам от известна доза популизъм, която виждам тук и там, включително и опитът да се чете през социологическите проучвания. Хората казват – дайте отряди, които да следят за бежанци, и хоп – ние веднага скачаме да създадем такива, защото това се харесва на общественото мнение. Днес гледах подобни коментари на наши колеги от Блока, което буквално означава да освободиш държавата от отговорност. Това не е правилно. Задайте си въпроса – ами ако един такъв „граждански организиран човек“ пострада. Кой ще носи отговорността тогава, попита риторично Кунева.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук