16 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Животни и хора умират от глад в Странджа

 Депутатът от Коалиция за България Пенко Атанасов изрази днес безпокойствието си от тежката ситуация в Странджа, заради пламналия шап. Броят на селата, където има огнища на шап се множат всеки ден и няма гаранция, че ситуацията ще бъде овладяна.Обещаните телени заграждения не се правят и така дивите животни продължават да пренасят заразата от Турция. Според червените правителството няма ясна позиция как трябва да се реши проблема. Единствените мерки, които се взимат от три месеца насам е избиването на болните животни. А какво става със здравите, пита депутатът, който е член на Комисията по земеделие в НС. Според него правителството трябва да предвиди компенсации не само за умъртвените животни, а да отпусне пари и за фураж, както и да компенсира загубите от нереализираната продукция.

Заради наложената карантина в областта 900 овце от три елитни стада в Карнобат не могат да бъдат продадени. Няма реализация на  продукцията от месо и мляко. Един цял отрасъл в Странджа е на път да загине, считат червените.

На 3 април от 11:30 часа в Бургас ще се проведе протестния митинг на левицата в Бургас, съобщи областният председател на БСП Атанас Зафиров. Той ще се проведе под надслов „Червен картон за управляващите“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук