14.3 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Жителите на Александрово сами ще избират кметски наместник

По време на предизборната кампания на кмета Иван Алексиев с жителите на поморийското село Александрово, той пое ангажимента, че ще преустанови практиката кметският наместник да бъде назначаван от общинското ръководство, без изборът да бъде  предварително представен и одобрен от жителите на селото.

Повод за решението на кмета Алексиев беше представената подписка от почти всички жители на селото с желанието им за демократичен избор на кметски наместник. Александрово е единственото село в община Поморие, което не участва в местните избори, поради маломерния брой на жителите в него.

В изпълнение на това, днес кметът подписа заповед за подбор на кандидати за кметски наместник на с. Александрово, с изисквания за заемане на длъжността. Кандидатите трябва да са с навършени 18 години, да не са поставени под запрещение и да с адресна регистрация по постоянен или настоящ адрес в с. Александрово, най-малко шест месеца преди датата на избирането. Едно от изискванията е всеки от тях да представи своя концепция за работата.

Първият етап на подбора ще е по документи. Вторият етап  – изборът на кметски наместник, ще се извърши от всички явили се в деня на избирането жители на с. Александрово. Местните ще избират в следствие на предварително изложената от кандидатите концепция за работата на кметския наместник.

Списъкът на избирателите, отговарящи на конкретни услови, ще се предостави от отдел „Административно и информационно обслужване“ в Община Поморие.

Срокът за подаване на документи за участие в конкурса е 16.02.2016 г.

Съобщенията във връзка с конкурса са обявени на официалната страница на Община Поморие www.pomorie.bg, в кметството в с. Александрово и във фоайето на Община Поморие, ул. „Солна” № 5.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук