14.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Жителите на „Горно Езерово“ искат повече автобуси в събота

Жителите на бургаския квартал „Горно Езерово“ поискаха в събота автобусите до населеното място да пътуват с делнично разписание. Предложението им е по-честите курсове да влязат в сила с въвеждането на новата градска транспортна схема.

Това стана по време на обществено обсъждане на новите автобусни линии и маршрути. Новата транспортна схема беше представена от зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев, териториалния директор на „Възраждане“ Магдалена Манолова, гл. специалист Иванка Георгиева, управителя на „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев, и директора на Дирекция „Стопански дейности“ Ивелина Стратева.

Новата линия за „Горно Езерово“ ще бъде с номер 8 и ще минава през бул. „Захари Стоянов“ – бул. „Чаталджа“ – ул. „Индустриална“ – бул. „Княгина Мария Луиза“ – Автогара „Запад“. За по-бързо и удобно слизане в центъра жителите на квартала ще могат да се прикачат на една от двете спирки на бързата автобусна линия на Мосю Бриколаж или на стадион „Черноморец“ и да слязат на бул. „Христо Ботев“ или да стигнат до северните градски комплекси „Славейков“ и „Изгрев“. Друг удобен за тях вариант е от автобус 8 да се прикачат на същите спирки на Т2 и да стигнат до булевардите „Булаир“ – „Демокрация“ – „Стефан Стамболов“ – „Сан Стефано“ и „Христо Ботев“.

Освен делнично разписание за работещите от квартала в събота, жителите на „Горно Езерово“ се поинтересуваха още за цената на новите електронни карти и кой маршрут е най-удобен за учениците.

Всички предложения ще бъдат обсъдени и взети предвид при въвеждането на новата транспортна схема на града.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук