11 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Жителите на Твърдица поискаха от Реформаторския блок автобусна линия до „Меден рудник”

Димитър Николов подкрепи втория в листата на реформаторите Тошко Иванов и кандидат-кмета на село Твърдица Сотир Йовчев

Жителите на Твърдица поискаха от Реформаторския блок да им съдейства за въвеждане на автобусна линия, която да свързва селото с к-с „Меден рудник”.

„Сегашният маршрут на автобусите минава през село Маринка и местността „Пода”, но не и през комплекса. С въвеждането на транспортна връзка до Меден рудник, жителите на Твърдица ще могат да се прехвърлят на бързата автобусна линия, когато тя заработи. Това ще е облекчение за хората, които работят в града или идват на лекар”, каза Тошко Иванов, който е втори в листата с кандидати за общински съветници на Реформаторски блок – Бургас. Той се ангажира в бъдещия Общински съвет това да е една от първите докладни, които ще входира.

Снощи Тошко Иванов и кандидат-кметът на реформаторите в село Твърдица Сотир Йовчев се срещнаха с местни жители в читалището на селото. На срещата присъства и кандидат-кметът на Бургас Димитър Николов, който изрази своята подкрепа за двамата.

„Познавам Тошко Иванов и Сотир Йовчев отдавна и мисля, че са хора, които заслужават да им се гласува доверие”, каза Димитър Николов.

Жителите на Твърдица споделиха още, че в селото трябва да бъде изграден нов водопровод, защото водата е с влошено качество. Те настояват и за нова канализация, която да сложи край на наводненията в приземните етажи на къщите при всеки по-силен дъжд.

Село Твърдица е известно, като родното място на първия олимпийски шампион на България – бореца Никола Станчев. Спортната легенда бе приятел с много от представителите на СДС – една от партиите в коалицията Реформаторски блок. С тяхна помощ през годините в Твърдица бе изградена църква, както и паметник на Никола Станчев, който се намира в центъра на селото.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук